onsdag 10 februari 2010

~~ Challenge 346 and 347... ~~

Nu tror ni väl att jag inte är riktigt klok!
Kort... igen!

Jo, nog är det så, haha. Jag har haft sån otrolig skaparlust och känt att det passar så bra att hinna gör ett kort eller två på de småstunder som finns över.
Såå, idag har jag låtit mig inspireras av 365Cards umaningar. Roligt med en site som levererar nya härliga utmaningar varje dag!
Då det kommer in några till min blogg som inte förstår svenska, så kommer jag idag att skriva på både svenska och engelska. Snälla... skratta inte åt min stavning. Det var evigheter sen jag sist skrev någonting på engelska...

Det här första kortet är gjort till utmaning nr 346. Det var Tuesday Trio-challenge. Man skulle ha med någonting scalloped, distress-ink samt något band.
Och såhär blev mitt resultat.....
*************
This first card was made for the Tuesday Trio challenge ( nr.346). The challenge was to put scalloped, ribbon and distress-ink on the card.
And this is my result......

Kortbasen är gjord av ett Inkidopapper som jag hittade i gömmorna. Sen har jag använt min Slice till att skära ut ett scalloped-hjärta. Den negativa delen använde jag sen som mask när jag distressade det bruna hjärtat.
Sen inkade jag kanterna på det rosa hjärtat, monterade på 3d-kuddar och virade lite brun floss runt. Stämplade sen texten " Love you". Så var det bara bandet som fattades... och det fick bli ett enkelt brunt satinband i överkanten. Voilá!
*************
I have used a piece of paper from Inkido. It has been lying in my stash for a while.... ; )
I used my Slice to cut out the scalloped heart. Then I used the negativ form as a mask as I inked the brown heart.
I inked the edges of the pink heart, mounted it on adhesive foam and then wrapped a little bit of scrapper´s floss around the edge.
I stamped the text " Love you". Then it was just the ribbon that I lacked.... it would have to be a simple piece of brown satin. Voilá!

Nästa kort är gjort för dagens utmaning hos 365 Cards. Dag 347 - White Space....
Hmmm... en klurig utmaning det här... ; )
Man hade en skiss att följa. Den var i princip helt blank, bara en svart cirkel i nedre hörnet. Det var där man fick ha alla dekorationer... även texten.
Känner mig ändå rätt nöjd med det här kortet! = )

*********
This next card was made for the 347 Challenge - White Space.....
Hmmmm... it´s a tricky one... ; )
You had a sketch to follow. It was almost completly white, just a black circle in the lower corner. That´s were you would have to put all your decorations... including the text.
When it comes to it, I´m pretty satisfied with my card! = )


Jag har maskat mitt kort och distressat med "Fired Brick" och " Aged Mahogany". Sen tog jag den positiva delen av samma mask, lade den ovanpå det jag maskat, stämplade sen med en rad olika stämplar. När jag var färdig med det så tyckte jag att jag behövde någonting mer. Då kom jag på att jag skulle distressa dit några små hjärtan i det stora. Sen var det bara på med ett par minirosor, knoppar och blad.

***********
I used a Heidi Swapp Mega-mask to do the heartshape. First I used the negative mask to fill it with the red colour ( " Fired Red" and " Aged Mahogany" ). Then I took the positive mask and put it over what I had masked. Then I stamped with several differt stamps around the heart.
When I was done, I felt that it needed something more. So I distressed some smaller hearts inside the bigger one. Then I just added a few roses and leaves.

So.... what do you think of my cards? I would very much like it if you would left a comment before you go... = )

Såå, vad gillar ni korten? Duger de?
Jag blir jätteglad för era kommentarer..... = )

Ha det gott i vinterkylan!
~~ KRAM! Sophia ~~


3 kommentarer:

 1. Snyggt, snyggt!! Ha! Kortmakare där!!

  SvaraRadera
 2. Helt underbara kort!! Båda är eleganta =) Gillar massor!
  Ha en fin lördag!

  Kramiz Maja

  SvaraRadera
 3. Åh, gillar speiellt white spacekortet! Coolt!

  SvaraRadera