onsdag 26 maj 2010

Massor med scrappat... = )

Hej, hej...
I lördags bloggade jag på Scrapptorget, men tyvärr hade jag lite för ont om tid att även lägga in bilderna här i min egen blogg. Men jag tänkte, bättre sent än aldrig! Såå, här kommer nu en liten kavalkad med alster som jag gjort till Scrapptorget de senaste dagarna = ) Hobbyhärvan är en av Scrapptorgets generösa sponsorer och den här gången var det min tur att få hem ett helt underbart kit! Tack snälla för det!
Som ni ser så var det ett fullmatat kit som landade i min brevlåda. Både enfärgat och mönstrat papper, blommor, bling, supersöta fjärilar, spets och två sorters band samt en riktigt söt stämpel från Bildmålarna. Verkligen generöst kit!
Jag kan tillägga att det var svårt att låta bli att genast sätta igång med det ; )

Först ut blev ett kort i lila toner. Jag har nog alltid haft svårt för att scrappa i lila toner, även fast jag tycker att det är superfint när andra gör det.... det blir liksom inte av bara ; )
Men nu blev det av.. och jag är sjukt nöjd med resultatet!
Motivet har jag färglagt med distresser och vattenpensel.
Jag stansade med Fiskars Treading Water längs kanten. Gillar att det blir lite mer "liv" i själva stommen!
Blommorna har jag stansat ut med retroblommestansen ( large och mini ). På den stora har jag dessutom gått på bladspetsarna med Martha Stewart´s Doily Lace-punchen och sen chalkat med chestnut roan. Det blir en fin detalj...


Det här läckra bandet fanns också med i kitet. Texten har jag stämplat på en bit akvarellpapper och sen klippt till en banner. Den böjde jag sen till lite och satte 3d-kuddar under.
***
Nästa alster som jag gjorde var en liten shoppingbok.
Den har jag gjort helt från grunden... dvs , jag har klätt in bitar från en kartong/emballage. Sen har jag tagit sidor från ett gammalt oanvänt skrivblock, delat upp dem i jämna högar. Lagt till bitar av cardstock som flikar och sen kört allt i BIA´n.
Resultatet blev en perfekt anpassad shoppingbok där jag kan fylla i exakt vad som skall köpas hem!


Här kan ni se hur jag tänkt med indelningen av flikarna. Alla fem barnen fick varsin flik, likaså maken och sen gjore jag en flik till sånt som skall köpas till hemmet ( exempelvis ifrån IKEA
.. )På makens och barnens flikar har jag skrivit olika punkter, tröjor, byxor, strumpor/skor. Tanken är att jag där skall skriva in den storlek som de drar och vartefter som de växer så är det bara till att stryka den storleken och fylla i den nya = ) Smidigt va?
Nu kanske jag äntligen kan komma ihåg vem det var som behövde en vårjacka och i vilken storlek .... ; )
***

Slutligen så skapade jag även en LO med det materialet. Här gick jag loss rejält med saker ifrån kitet! Faktum är, att jag använt något av allt ifrån kitet på den här LO´n.


Martha Stewart´s heart lace-punch fick slita lite... men resultatet gillar jag massor!
Fick med lite spillbitar av det mönstrade papprena. Blommorna är verkligen göööörläckra! De skulle jag gärna ha fler av...
Ser ni att jag även har med ett stämpelmotiv på LO´n. Jag tyckte att hon var så söt och kunde passa bra in = )


Här har ni en liten close-up på den blomma som jag sydde ihop av brodyrspetsen. Snabbt och enkelt!...säger jag som ändå är totalt allergisk mot allt vad nål och tråd heter, hahaha.
Ser ni vad fin fjärilen är? Jag böjde till vingarna lite och satte dit en liten blingpärla mitt på kroppen. *lovely!*...ytterligare en brodyrspets-blomma med fjäril på...och en underbar blomma.
Det söta organzabandet har jag knytit ihop på några ställen innan jag fäste det på LO´n.
Eftersom jag även ville ha en fjäril mer mitt på LO´n, och ändå inte ville att den skulle "hänga fritt i luften", så streckade jag upp fjärilens flykt med penna. Tycker att det håller samman LO´n bra.
Det var allt som jag skapade med materialet jag fått av Hobbyhärvan. Tack än en gång för det generösa kitet! Det var verkligen roligt att få leka med.
***
Sen bloggade jag på Scrapptorget även i söndags.... ett morsdagskort i gult. Här kommer det...

Min mor älskar gult och gula blommor! Självklart ville jag då göra ett kort i hennes favoritfärg!
Själva kortet är ganska litet, bara 10x10 cm.... men blomman är ju desto maffigare! Den har jag köpt på IKEA den senaste gången jag var dit. Såg nämligen direkt framför mig hur jag skulle använda den på ett kort, haha... är man scrappskadad, or what!?!
På insidan har jag stämplat med den fina {ippity}-stämpeln som jag fått av en av 365 Cards´s generösa sponsorer. Gillar den för dess enkelhet.

På det här kortet har jag använt en spillbit av det fina Magnolia-pappret. Såå fin gul nyans! Annars så är det inte mycket mer än blomman och en bit ljusgul spets.
Fast ibland behöver man inte krångla till det så mycket. Enkelt kan vara vackert det med....
***
Nåväl... nu skall jag slita mig från datorn och gå och umgås med min underbara make. Han kom nyss in. Han har slitit hela kvällen med att sätta upp staket runt vår nya bassäng. Allt för att vi skall kunna känna oss lite tryggare när barnen är ute själva. Jag är såå stolt över hur duktig han har varit!!
Han har grävt, byggt ram i lösvirke, lagt i tjock pressening/duk, fyllt med vatten och nu även byggt staket runt... med grind på hjul! Allt inom loppet av en dryg vecka!! Han är verkligen BÄST!
Om du läser det här Joakim, så skall du veta att jag älskar dig - massor! och jag är såå stolt över dig! Puss!
Nå... var var jag... jo, jag höll på att avsluta inlägget, haha.
Såå...det är bäst att jag gör det och går iväg och pussar maken lite IRL oxå.
Ha det bäst!
~ KRAM! ~
Sophia

2 kommentarer:

  1. Wow så mycket läckert!! Det lila kortet blev en favorit hos mig - gillade verkligen bannern! :-)
    Massa kramar

    SvaraRadera
  2. Du rockar verkligen tjejen!!!

    Kraaaam <3

    SvaraRadera