måndag 31 augusti 2009

~~ Helgens cybercrop hos Scraplyckan ~~

Det har verkligen varit en "produktiv" helg. Iallafall om jag skall räkna till antalet skapade alster

Det var CC hos Scraplyckan med start i torsdags kväll. De hade ordnat 10 utmaningar som var öppna för vem som helst. Sen en barntävling ( 0-13 år ) och ytterligare två tävlingar som var öppna enbart för de som köpt ett tävlingskit.... vilket jag hade gjort.
Jag lyckades faktiskt göra alla tävlingarna...även om det var på håret! Sista utmaningen tog jag mig an när det var mindre än 30 minuter kvar! Berättar mer om det när jag kommer till den bilden, ok!

Först ut är mitt bidrag till tävlingen där man skulle göra ett monochromatiskt kort. Det fick bli ett stramt kort med papper ur tävlingskittet. Dekorerade även insidan med samma sorts papper och en liten text.

Nästa bidrag är till utmaningen där man skulle göra ett kort eller en LO i färgerna brunt och rosa. Svart och vitt fick användas men inte ta över... Det blev en liten diskret vit fjäder som får hålla samman rosorna.

Det här kortet gjorde jag till en kortskissutmaning. Att det sen råkade gå i brunt och rosa var bara en slum! = )

Mitt första tävlingskitt-bidrag! Här fick man enbart använda material ur kittet och sen skulle man dessutom följa en skiss. Känner mig rätt så nöjd med den!

Liten detaljbildpå filmstrippen....

...och en på titeln med swirls i två färger, uppbyggda lite överlappande varandra och monterade med 3d-kuddar.

Här kommer den LO´n som jag startade med när det var mindre än 30 minuter kvar. Det är en lift på ett kort som finns i Scraplyckans blogg ( kika här! ).
På den stunden hann jag kika in i bloggen, välja alster att lifta, ta fram papper,foto och dekos, scrappa, fota, lägga in på datorn, beskära bilden, ladda upp i rätt tävlingstråd...samt ladda upp alla mina bidrag i en annan tråd. Den sk Cybercropp-queen-tråden. Där kunde man vara med om man hunnit med alla utmaningarna.
Men 25 sekunder tillgodo ( ja, du läste rätt! 25 sekunder! ) hann jag ladda upp mina bidrag!
DET kallar jag snabbscrappat!!
.... och jag blev rätt nöjd med den oxå ; )

Här kommer ett julkort som inte fick vara kvadratiskt eller rektangulärt. Det blev en julgran. Texten stämplade jag som tänkt julgransglitter... Är väl inte helt nöjd med det...men... man kan inte var det jämt heller ; )

Ett litet minialbum med bas gjord av toarullar och små tags instoppade i rullen. Här fick man göra kort,lo eller alter. Det var en teknikutmaning där man skulle embossa i minst två olika färger.

... och som ni ser så blev det turkost och svart på embossingen. Vackra stämplar från Tingtura design. * me like*

Riktigt sockersött i sina pastelliga och klatchiga färger. Det är inte helt färdigt. Men så har jag gjort med flit. Tanken är att jag snabbt skall kunna fylla på med rätt foton och text, när jag behöver ha en liten snabb present.
Bia´n har jag fått låna av goa Ulrika. Tack söta du! Du skall snart få tillbaka den...har inte glömt bort det.

Det här kortet var till en utmaning där man skulle skapa ett alster med hjälp av stansar, slice, bia mm. Bara egengjorda dekorationer fick man ha med.
Det fick bli en egengjord blomma med hjälp av retroblomme-punchar. Sen har jag gått på bladen med doily lace-punch... Enkelt men fint!

Det här var nog det alster som jag gick och klurade mest på! Här skulle man göra ett kort eller en lo med material som börjar på alla bokstäverna i LYKKA. Så här har jag tänkt.
L = löfte ( spelkväll! )
Y = Yatzy
K = Knekt-kortet
K = kladd ( med akrylfärg )
A = albumblad ( fäste texten på det )
Känner mig grymt nöjd med det här kortet!

Skissutmaning med en twist! Så skrev de i beskrivningen. Dessutom måste det finnas bling, spets och någonting rosa på LO´n. Mycket spets blev det...ett papper bytte jag ut mot den breda spetsen. Rosa blommor och bling i form av glimmermist på blommorna.

Liten close-up på de blingade blommorna.


Till sist en utmaning för kort/ lo / alter. Kraven var att ha med kakservett, nyckel, öljetter och band. Det var oxå en snabbscrappad lo.
Faktiskt så är de flesta av dessa alster snabbscrappade. Vid nio-tiden igårkväll, gick jag upp och började scrappa. Gjorde då spelkvälls-kortet, julkortet, retroblomme-kortet, fågelbads-lo´n, High chaparral-lo´n samt So Retro-lo´n! Allt var dessutom fotat och uppladdat kl 23.58.35 !
Ser nu att jag helt glömt bort minialbumet jag gjorde till tävlingskit-utmaningen ...nåja, får ladda upp det i ett senare inlägg. .... och även ett dt-alster, en LO, för Handarbeta´s blogg..men men...det blir ett eget inlägg det...eller kika gärna in HÄR!
Har du hängt med såhär långt så är jag imponerad och glad. Det blev ett lååååångt inlägg ; )
Nej, go´vänner. Nu skall jag fixa lite lunch till min Lilla Loppa och Gos-Prinsen. Lilla Loppan är förövrigt sjuk med 40´feber....igen. Tredje gången på en månad.... Stackars henne!
~~KRAM! på er alla då. Sophia ~~

5 kommentarer:

 1. Ja du Sophia! Du tog nog rekordet i att hinna precis! Otroligt fina bidrag du fått ihop. Har inte loggat mina än, men ska väl...

  SvaraRadera
 2. Vilka fina alster du fick till!! Du är så duktig vännen. Är som alltid imponerad över hur du komponerar dina grejer. Snyggt poch smakfullt!!
  *kram*
  YLwa

  SvaraRadera
 3. Vilka underbara bidrag du har gjort! Allihopa! Jag är helimpad!
  Spelkvälls-kortet är så himla, himla häftigt!
  Helt fantastiskt!
  Gillar din stil massor å kommer absolut att komma tillbaka hit =)
  *lägger din blogg till favoriter*
  kram !

  SvaraRadera
 4. Ja, du är tamigtusan helt otrolig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Superfint, som alltid!
  Kram, Suss

  SvaraRadera
 5. Hi,hi- nä, jag menade inte att vara anonym- svårt det, när man undrtecnat ;)

  SvaraRadera