söndag 4 oktober 2009

~~ Bidrag till bloggparty ~~

Jag har, naturligtvis, sett att det är ett stort bloggparty på gång ute i ett 30-tal duktiga scraptjejers bloggar. Men har jag då fått tummen ur och skapat något till deras utmaningar...?
Neej...inte mycket förrän igår vill säga. Då var jag på en härlig scrapträff hos Scrapgalen och hann med att göra några lo´s som jag tänker delta med.
Två alter hade jag ju hunnit med tidigare förstås ; ) Alltid bättre än ingenting......

Först ut blir ett bidrag till PysselPetra´s tävling där det gällde att använda sig av distresser eller mist-spray samt att det måste finnas ett hjärta med på alstret.
Det blev en monokromatisk LO med foto på min underbara mellankille Liam. Jag har jobbat med distresser och masker på ett glaced cardstock och sen klippt ut hjärtat.
Jag känner mig väldigt nöjd med den här LO´n. Brukar aldrig scrappa monokromatiskt och heller aldrig i grönt... = ) Nästa bidrag blir till Anki´s utmaning där det gällde att scrappa stort. Fri tolkning på det...
Jag valde att scrappa om min äldsta kille och om hur han är som storebror för sina fyra syskon. Är inte det stort om något!?! Att vara storebror fyra gånger om...! Kan bara säga att han klarar det med bravur!


En sjuklogg blev det till Lunfixa´s alter-utmaning. Här skulle man skapa något man har användning av i sin vardag. Det kunde vara vad som helst bara man kommer att använda det.
Och med fem barn i huset så är en sjuklogg ett väldigt bra redskap...speciellt när man har en Liten Loppa som är sjuk väääääldigt ofta... ; )
Kan nämna att loggen redan är i fullt bruk! Har anteckningar om två barn och deras feber/olyckor/mediciner etc ...
Basen är en liten spiralinbunden anteckningsbok. Jag bände försiktigt isär bindningen för att kunna lossa pärmarna och de flesta sidorna. Sen satte jag in små flikar med jämna mellanrum innan även, de nu klädda, pärmarna sattes tillbaka. Dekorerade lätt med sammets-thickers ( underbar lyster! ), hydrangeablommor, rosblad och lite pearlmaker.

Den här LO´n blev till igår på träffen. WebmosterHelene hade en demo om hur man använder mega-masker och distresser. Behöver jag säga att jag blev frälst!! Är numera stolt ägare till ett antal fiiiina masker och, såklart, även en del distressdynor.....
Pappret jag använt är ett glaced cardstock från Bazzill. Visst är det underbart!
Men, men... den här LO´n får delta i ElsaMaja58´s utmaning. Där måste man använda tre saker.
 1. Något embossat, endast våtembossing, med stämpel och pulver....
 2. någon egentillverkad dekoration av metall
 3. tre foton.

När jag nu läser igenom instruktionerna så inser jag att jag kanske misstolkat dem lite...Jag tolkade det som att det var själva våtemossingen som var det primära, inte att det var ett stämplat motiv....Vi får väl se om jag blir "diskad" ... Nåja, jag är iallafall helnöjd med LO´n.

Jag har stansat ut blommor ur en gammal ölburk, och sen embossat dem med turkost och brunt embossingpulver. Några blommor körde jag först igenom cuttlebuggen med embossfolder...bara för att få lite mer liv i blommorna. Att det sen är tre foton med är det väl ingen som missar ; )


En liten close-up....

...och en till = )


Till sist har jag oxå ett bidrag till Alien Bling´s utmaning. Här var instruktionerna kort och gott att man skulle altra något eftersom det är något som hon älskar att göra.
Tja, vad blev det då... Jo, ett toarullealbum med fem fickor ( en var för mina barn ). I vart och ett av dem, har jag sen fogat samman tre blad där jag tänkt skriva upp små ord, fraser och uttryck som barnen använder. Sådana som man tycker är lite typiskt dem, just nu... sånt man inte vill glömma bort när de bli äldre.
Till exempel kan jag nämna "tuschi-duschi-ludd".... sagt med ett stoooort flin i ansiktet, av Vilja. Hennes ord för tåludd ; ) Hon vet att det inte heter så, men efter en liten ordlek mellan henne och mig, så blev det tillslut så.

...en liten närbild oxå....

Tja, det var väl allt jag hade att bjuda på idag. Önskar att jag hade hunnit med fler av bloggpartyt´s utmaningar...men, jag har samlat instruktionerna i en mapp på datorn och sparat skisserna/bilderna likaså. Så, vem vet...det kanske blir mer skapat ändå...bara inte i tid för att vara med.
Kika gärna in hos dessa duktiga tjejer. De bjuder på massor med inspiration i sina bloggar.
Ha det bäst nu!
~~ KRAM! Sophia ~~

4 kommentarer:

 1. Hej hej ,
  tusen tack för att du ville vara med på min blogpartyutmaning
  kram
  Petra

  SvaraRadera
 2. Lo`n med de utpunchade blommorna blev verkligen fin! Tack för att du visade mig hur man gjorde!!
  kram ylva

  SvaraRadera
 3. vad fint minialbumet blev! :D
  Tack för att du är med i min tävling!

  SvaraRadera
 4. Hej
  Tack för att du ville vara med i min utmaning, du tolkade helt rätt, att det var embossingen som var det viktiga, jag har väl bara inte tänkt på att man kan embossa på annat sätt än med stämpel.

  SvaraRadera